Wat zeggen anderen?

Deze cursus heeft me meer opgeleverd dan ik bij de start voor mogelijk hield. Ik ben nog nooit zo enthousiast geweest over een nascholing. En heb ook nog niet eerder zoveel persoonlijke informatie gedeeld met andere (onbekende) deelnemers.

Ik heb bewust stilgestaan bij de krachten die ik meer mag inzetten en hoe ik dit kan doen en vond het heel leuk om verschillende praktische opdrachten te ervaren die ik ook goed kan inzetten met cliënten.

Tanja Nederpelt

Wat ik het meest waardeer uit de training is de enorme invloed op mijn persoonlijke ontwikkeling. De WoopS, de opdrachten, de zienswijzen; hebben er allemaal samen toe geleid dat ik de creativiteit weer voel stromen. Echt heel fijn, dank daarvoor!

cursist Strenght-based werken

Wat ik het meest gewaardeerd heb is de afwisseling in activiteiten, de originaliteit, de interactie met anderen, de toepasbaarheid in het werkveld.

Phyllis

Wat ik het meest gewaardeerd heb is de positiviteit en stimulerende houding van de docent. Het feit dat er een veilige leeromgeving gecreëerd is en de waardevolle gesprekken die ontstonden in de break out rooms. Dus ondanks dat het een digitale cursus was, werkte de digitale vorm niet belemmerend.

Carlijn

Ik vond het ontzettend leuk om een training te doen waarbij er zowel aandacht is voor werk, maar ook voor persoonlijke ontwikkeling. De werkvormen zijn erg afwisselend en je blijft steeds actief. Geen momentje om even wat anders te doen, wat erg goed is. Daarnaast concrete werkvormen die toepasbaar zijn voor jezelf, maar ook voor het begeleiden van kinderen/jongeren/volwassenen. De lijn in de training was duidelijk, telkens gerelateerd aan een thema wat goed werkt. De veiligheid binnen de groep was erg goed. Dat maakte ook dat het makkelijk was om op een diepere laag samen te werken. Heel fijn dat dat kon!

Nel

Elske was mijn tweede supervisor tijdens mijn opleiding tot Orthopedagoog-Generalist. Ik heb de begeleiding van Elske als heel prettig, open en positief ervaren. Ik voelde een klik en de vrijheid en veiligheid om te vertellen en vragen te stellen. De supervisie vond online plaats en het lukte Elske direct om een prettige en veilige setting te creëren voor de supervisie. Elske dacht op een fijne manier met mij mee en stelde goede vragen, waardoor ik weer op een andere manier naar de casus of situatie kon kijken. Hierdoor kreeg ik steeds meer inzicht. In de begeleiding legt Elske de nadruk op je sterke kanten, je kracht. Dat is een mooi en leerzaam uitgangspunt. Ik heb ook veel kunnen leren van haar ervaringen in het GGZ werkveld en haar ervaringen als EMDR therapeut. Dat vond ik erg leuk. Ik heb elke bijeenkomst als zeer waardevol en zinvol ervaren en heb er steeds weer meer uitgehaald dan ik van tevoren dacht. De bijeenkomsten gingen elke keer snel voorbij, de tijd vloog: wat mij betreft een goed teken!

Inge van Vliet-Tuk

In het kader van de opleiding tot orthopedagoog-generalist heb ik van maart 2019 tot en met  juni 2020 supervisie gevolgd bij Elske. Het grootste gedeelte (16 van de 21 sessies) heeft online via video-bellen plaatsgevonden.
Ik heb de begeleiding van Elske als zeer prettig ervaren. Zij volgde mijn tempo en oordeelde niet. Ook deed ze wat ze had beloofd, zoals informatie naar mij mailen (bijvoorbeeld over EMDR) en tijdig een terugkoppeling geven. Ik kon van haar op aan. Wat ik terug zag in alles wat Elske deed, vertelde en de manier waarop zij vragen stelde was het oplossingsgerichte karakter. Hier heb ik voor in de praktijk veel aan gehad. Elske was vaak concreet en praktisch, niet zweverig. Dit sprak mij aan. Tot slot paste zij originele werkvormen toe als middel voor de supervisant om te reflecteren.

 

Dayna

Elske was mijn supervisor tijdens het eerste supervisietraject in het kader van de opleiding tot Orthopedagoog-Generalist. Dit traject rondde ik onlangs af. Ik ben Elske dankbaar voor haar prettige wijze van feedback geven waardoor ik van haar vooral leerde te kijken naar mijn kwaliteiten. Zo werden mijn eigen innerlijke hindernissen getransformeerd naar positieve krachtige eigenschappen waarbij ik vooral mijn eigen intuïtie weer herontdekte. Het supervisietraject vond plaats via beeldbellen (ik in NL, Elske in de VS). Desalniettemin was de betrokkenheid en gevoel van ‘nabijheid’ groot. Elske straalt rust en vertrouwen uit. Ze creëert makkelijk een veilige sfeer waarin openheid en transparantie sterk voelbaar zijn.

Rosalie Mijnster Jansen

Uit mijn supervisie met Elske heb ik veel bijzondere inzichten over mijzelf en mijn carrière gehaald. Het belangrijkste voor mij is dat ik mij altijd op mijn gemak heb gevoeld. Ik kwam met nieuwe energie, nieuwe ideeën en meer zelfvertrouwen uit de supervisie. Door mijn ziekte moest ik een tijdje rustiger aan doen maar supervisie heb ik altijd door laten gaan. Juist daar heb ik geleerd om beter voor mijzelf te zorgen als hulpverlener. Wanneer de nieuwe webinars starten ben ik erbij!

Lieke

Met een druk gezinsleven bleek mijn supervisie een welkome adempauze. Soms letterlijk omdat we paar fijne ademhalingsoefeningen hebben gedaan. Maar ook verder had Elske enkele verassende werkvormen. De werkvorm waar we de supervisie mee hebben afgesloten was zo waardevol! Daar praten wij thuis nog steeds over. (En nee, ik zal hier niet verklappen wat het is). Wat ik fijn vond is dat ik ook regelmatig heb kunnen lachen. Elske kan goed aansluiten bij waar je bent. Ze stelt soms vragen die je nog wel even bezighouden maar bovenal geeft ze je het vertrouwen dat je goed bent in je werk. Supervisie bij Elske zou ik echt aanraden.

Monique

Als mijn kinderen ooit hulp nodig hebben van een orthopedagoog dan zou ik direct Elske bellen. Ik ken maar weinig collega’s met zoveel kennis en zoveel inlevingsvermogen. En ook in de supervisie was dat merkbaar. Vooral het gevoel dat ze niet over je oordeelt is zo waardevol. Er is ruimte. Ook voor de zware dingen in ons vak. Ook voor een huilbui. Er is ruimte. En tevens ontstaat er ruimte. Ik voelde mij soms kilo’s lichter. Dankzij Elske heb ik naast de supervisie extra hulpverlening voor mijzelf kunnen vragen en accepteren. Om te weten dat dit geen zwakte was maar kracht. Daar pluk ik nu nog steeds de vruchten van.

Anne

Lees meer reviews op mijn LinkedIn!