Elske van der Scheer

OVER MIJ

“Het mooiste dat we kunnen zijn is onszelf.”

Vanuit die visie wil ik anderen inspireren om op authentieke wijze hun werk met mensen vorm te geven. Ik geloof dat mensenwerk vraagt om echte mensen. Soms speels, soms stil, soms kwetsbaar maar bovenal ECHT! Mensen die verder kunnen kijken dan tekortkomingen, mensen die mogelijkheden, kansen en oplossingen zien.

“Ik kijk graag naar wat er wel is.”

Dit komt terug in de online supervisie en training die ik geef. Kijken naar wat er wel is betekent voor mij: weten wat er wel toe doet en dat meenemen in je werk. Kijken naar je menselijkheid en mogelijkheden. Nooit perfect, altijd lerend.

“Hoi, mijn naam is Elske.”

Op dit moment woon ik met mijn gezin in hartje Utrecht. Samen met mijn man en 2 dochters (geboren in 2013 & 2016) genieten we van wandelingen langs de gracht en de toffe musea in onze buurt. Ikzelf wordt erg blij van vegetarisch koken voor vrienden. Daarnaast hou ik van reizen en heb ik op meerdere plekken in de wereld gewoond (Net terug uit Californië).

Ik geloof in een leven lang leren. Leren van de mensen in mijn leven, leren van andere culturen en leren in mijn mooie vak als orthopedagoog. Inspiratie haal ik vooral uit de positieve psychologie. Ik ben enorme fan van het werk van Brené Brown. Haar werk gaf mij prachtige inzichten. Prachtig hoe onze kwetsbaarheid tevens onze kracht is. Ik probeer dagelijks mijn faalspier te trainen. Minder perfectie en meer speelsheid. Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd. Humor is voor mij van levensbelang.

‘Orthopedagoog-Generalist’

Sinds 2009 ben ik geregistreerd als Orthopedagoog-Generalist. Dit prachtige vak heb ik in brede zin mogen ervaren. Ik heb gewerkt in het (speciaal) onderwijs, de (S)GGZ, met mensen met een lichte verstandelijke beperking en als stagedocent op de Universiteit. Ook heb ik mijn blik kunnen verruimen door werk en studie in het buitenland.

Mijn passie ligt op het gebied van trauma-behandeling en de positieve psychologie. Ik ben onder meer geregistreerd als EMDR practitioner K&J Europe.

Naast dit mooie werk geniet ik enorm van het geven van supervisie en training. Als supervisor sta ik ingeschreven in supervisoren-register van de NVO en het NIP (K&J Psycholoog). Lees -hier- meer over mijn registraties.

Wil je meer weten over mijn loopbaan en wat mij bezig houdt? Connect op LinkedIn!

“De werkvorm waar we de supervisie mee hebben afgesloten was zo waardevol! Daar praten wij thuis nog steeds over.”